donderdag 11 december 2014

I love you to the moon and back

Wat ik altijd al eens had willen doen is een perfecte foto maken van de volle maan. Toevallig was het een paar dagen geleden volle maan in de ochtend. Met mijn camera en mijn zoomlens (55-300mm) probeerde ik een foto te maken. Ik kwam er al snel genoeg achter dat ik een snelle sluitertijd moest instellen, en ja hoor het lukte. Ik had dit nog nooit geprobeerd. Als ik met oud en nieuw vuurwerk wil fotograferen weet ik dat ik dan ook met sluitertijden moet werken. Ik wil me meer gaan richten op sluitertijden, ik gebruik het namelijk nooit. Op deze site vond ik wat tips om te fotograferen met vuurwerk. Erg leuk en leerzaam voor als je foto's wil maken met oud en nieuw. Ik maakte meerderen foto's van de volle maan, ook heb ik een foto gefotoshopt met meerderen manen erin. Ik zoek nog steeds een gaaf shirtje met dit patroon. Ik vind de foto's echt heel gaaf gelukt en ik vind het het waard om deze te delen met jullie. Toch een andere manier van fotograferen. Ik ben benieuwd hoe jullie met sluitertijden omgaan en of jullie het wel eens gebruiken.

 

SHARE:

9 opmerkingen

 1. Wauw, Bo! Echt prachtige foto's. Ik vind de maan een zo bijzonder iets. Echt tof dat je het vast hebt kunnen leggen. Ik gebruik geen sluitertijden want ik heb nog geen SLR, maar zou er graag mee willen werken! Ik zou trouwens van de laatste foto een shirtje van maken zoals je al zei, dan heb je echt een uniek shirtje!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt de maan echt heel mooi gefotografeerd! Prachtig. Dit staat nog op mijn lijstje
  Zelf fotografeer ik regelmatig in de M-stand (dus sluitertijd en diafragma handmatig) of tv-stand (sluitertijd handmatig).
  Vooral bij bewegende onderwerpen of nachtfotografie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Ik ben er nu heel veel mee aan het oefenen om te fotograferen in donkere ruimtes en ik snap de M stand al een beetje! Dankjewel.

   Verwijderen
 3. Wat gaaf gedaan zeg, het is echt een hele toffe foto geworden! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, made my day!

BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig