dinsdag 19 mei 2015

New in: 50mm f/1.8 lens

Al een hele tijd zat de 50 mm f/1.8 lens in mijn hoofd. Heel veel bloggers hebben deze lens en maken daar zoveel mooie foto's mee. Ik maak al mijn foto's met mijn standaard kit lens 18-55mm, die ik nu wel een beetje zat ben. Soms maak ik foto's met mijn 55-300mm zoomlens, maar die kan ik niet vaak gebruiken, alleen als ik echt ver moet inzoomen. Ik miste dit lensje gewoon nog in mijn collectie, daarom ging ik zoeken op het internet. Van de prijs schrok ik wel een beetje, 190 euro! Mijn vader kwam op het idee om op marktplaats te zoeken, een paar keer bieden en hup ik kocht hem voor 75 euro. Welcome to the family! Hij werkt nog als nieuw en ik weet nu al dat ik er zoveel foto's mee ga maken! Wat wel wennen wordt is dat mijn camera (Nikon D3200) geen functie heeft voor autofocus bij deze lens. Dus ik moet hem manual focussen, maar daar wen ik wel aan. Het is zo ideaal dat het diafragma zo laag kan (tot f/1.8), zo wordt de achtergrond van de foto super wazig, wat een heel mooi effect geeft. Ik heb er al een paar foto's mee gemaakt. Ben jij ook zo weg van de 50mm lens?


SHARE:

22 opmerkingen

 1. Ja fijne lens is dit ik heb het ook! mooie fotos x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa, liefde voor de 'plastic fantastic' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer ik mijn nieuwe camera ga kopen, koop ik er ook gelijk zo'n lens erbij hihi. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er zo fijn uit! De foto's zijn er ook echt mooier door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel voorliefde voor deze lens haha, hij staat op nummer 1 op m'n wishlist en ik heb zo'n gevoel dat 'ie er binnenkort gewoon gaat komen! ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede aankoop denk ik, daar ga je vast heel veel moois mee fotograferen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah deze lens is totale liefde gewoon! Zo'n fijn ding <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel fijn zijn die! Ik heb zelf ook een Nikon f1.8 lens, maar dan 35 mm. Enorm blij mee en ik weet zeker dat je enorm veel plezier uit je nieuwe lens gaat halen! Mooie fotootjes al, je ziet de blur al lekker vaak naar voren komen, hihi. :) Veel liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaah ik wil hem ook. Ik ga ook eens op onderzoek uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne lens! Ik heb zelf een Canon 50mm 1.4f, geweldig ding. xo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh ja ik heb hem een tijdje geleden ook gekocht! Daarvoor gebruikte ik ook de 18-55mm maar ik krijg daar echt niet zulke mooie foto's mee als jij! Hoe doe je dat? Welke instellingen gebruik je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zet hem altijd op de A stand. Maar het is vooral veel oefenen, ik heb mijn camera al 2,5 jaar dus dan snap ik het ook wel!

   Verwijderen
 12. Ik ben ook echt tot over mijn oren verliefd op m'n 50mm lensje, en eigenlijk gebruik ik helemaal geen andere lens. Ik heb hem gelijk met m'n camera gekocht (beide op marktplaats) dus ik heb stiekem m'n kitlens nog niet aangeraakt (okay, dat is niet helemaal waar, maar je snapt mn punt).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lievelingslens for sure! Tof dat je 'm hebt nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo leuk! Als ik mijn camera heb wil ik die lens ook kopen! xx

  http://melisa-demir.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wil ook echt zo'n lens! Wat ziet ie er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor Nikon is het lensje best duur dan! In elk geval heel leuk dat je 'm nu hebt voor zo'n prijsje! Ik houuu van mijn 50 mm lens. <333

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat gaaf dat je nu een 50 mm lens hebt! Die wil ik zelf ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik heb zo'n zelfde lens voor de canon. dat scheelt trouwens wel echt veel in aanschafprijs. voor canon is die maar 90 euro (gewoon nieuw in de winkel) maar echt fijn hè!? je maakt er zo'n mooie foto's mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Supergaaf dat je hem hebt! Ik heb de mijne nu een halfjaartje en het is echt een van mijn beste aankopen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er heel goed uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Awh ja deze staat ook echt bovenaan mijn wish list! De fotos worden zo zo mooi, xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, made my day!

BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig