zondag 20 maart 2016

Bijkletsen: studeren in Amsterdam & eerste hardloopwedstrijd

Hoihoi, ik leef nog! Afgelopen twee weken heb ik het onwijs druk gehad met mijn stageafronding, nieuwe studie en met trainen voor mijn eerste hardloopwedstrijd. Het is echt zo bizar, dat mijn stageperiode er al bijna op zit. Deze 9 maanden bij mijn stageadres zijn echt voorbij gevlogen, en ik wil stiekem nog helemaal niet weg. Toch wordt het tijd om weg te gaan, aankomende dinsdag moet ik mijn allerlaatste opdracht inleveren voordat ik mijn MBO diploma binnen mag gaan slepen. Daarna is het tijd om te beginnen aan een nieuwe uitdaging: een HBO studie. Ik ben naar meerdere studies wezen kijken, maar mijn voorkeur ging toch echt uit naar Media, Informatie, Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Als Brabander is Amsterdam toch een heel stuk reizen, maar toch vond ik deze studie toch wel het beste bij mij passen. Afgelopen woensdag moest ik op studiekeuzecheck komen in Amsterdam, hiervoor moest ik thuis een blogartikel schrijven over mezelf (YES!) en twee toetsen maken op de Hogeschool: Nederlands en Medialandschap. Ik had het niet verwacht, maar ik haalde allebei mijn toetsen niet. Toch vonden ze het blogartikel dat ik had ingeleverd erg goed, waardoor ik een positief advies heb gekregen om aan deze studie te gaan studeren, dus toch goed nieuws! Dit betekent dus dat ik in Amsterdam ga studeren, en ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen! In het lokaal boven in het gebouw waar wij onze toetsen moesten maken, kon je over de hele stad kijken. Hoe bizar is het, dat ik vanuit het minidorpje waar ik nu tussen de koeien woon (letterlijk!) naar een hele grote stad ga. Ik ga namelijk op kamers, omdat het 2 uur reizen is vanaf mijn huis naar Amsterdam. Studeren jullie al aan het HBO, en hebben jullie tips voor het zoeken van een studentenkamer in of rondom Amsterdam?
Vanochtend had ik mijn eerste hardloopwedstrijd, het was maar een korte route van 4,5 kilometer. Toch vond ik dit een uitdaging om hiervoor te gaan trainen, omdat ik 10 kilometer nét te ver vond. Het ging goed, zelfs heeel goed. Het was mijn doel om binnen 25 minuten binnen te zijn, maar het lukte mij zelfs binnen 24 minuten! Met een average pace van 5:27 (dus gemiddelde tijd per kilometer). Meestal zit ik rond de 5:45, dus het ging echt goed. Ik vond het echt onwijs tof om een hardloopevenement mee te maken, misschien ga ik volgend jaar wel voor de 10km! Hebben jullie ooit meegedaan aan een hardloopwedstrijd?
SHARE:

8 opmerkingen

 1. Wat gaaf dat je alsnog met de studie mag beginnen! En Amsterdam, yay, zo leuk dat je daar op kamers gaat! Dan kunnen wij ook een keertje in de stad afspreken want Amsterdam is heel dichtbij voor mij! Supertof dat je hebt meegedaan aan een hardloopwedstrijd, nette tijd heb je behaald, zeg. Doe het je niet na!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeej, zo fijn dat het hardlopen zo goed ging! En nog een jeej, voor je studiekeuze, tof :D En zeker ook dat je op kamers gaat daar, spannend ook. Ikzelf heb toen ik in Amsterdam studeerde in een studentenflat in Diemen gewoond :-) Vlakbij Amsterdam, wat betaalbaarder en een prima kamer met eigen badkamer! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je uiteindelijk een positief advies hebt gekregen! Zelf zit ik nog in havo 4, maar ben laatst nog naar open dagen geweest op HvA. IK vind het nog best een lastige keuze! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, super gaaf zeg, studeren in Amsterdam. Ook erg spannend! Media, informatie en communicatie lijkt me een leuke studie. En je hebt een mooie tijd gelopen bij de hardloopwedstrijd! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je die studie gaat volgen! Ik heb er ook aan gedacht om die in eerste instantie te gaan doen, maar ben uiteindelijk toch in Tilburg gaan studeren. Wel echt gaaf, in Amsterdam! Ik heb niet echt tips voor het vinden van een kamer in Amsterdam, alleen dat je via die Facebookgroepen ook moet zoeken, zo heeft een vriendin van me wat gevonden :-) XX

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, made my day!

BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig